Внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині загинув комбат львівських десантників

Загиблий захисник України
Фото: pexels

З 2014 року Андрій Луканюк виконував бойові завдання й брав участь у боях за Луганський аеропорт, Дебальцеве, Красногорівку, Широкине

У понеділок, 6 березня, у результаті обстрілу у місті Часів Яр на Донеччині, під час виконання бойового завдання, загинув командир аеромобільного батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, майор Андрій Луканюк.

Про це повідомили на сторінці бригади у Facebook.

34-річний Андрій Луканюк родом із села Годи – Добровідка Коломийського району на Івано-Франківщині. З 2013 року брав активну участь у формуванні 3-ої батальйонної тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. З 2014 року виконував бойові завдання на посаді командира роти й брав участь у боях за Луганський аеропорт, Дебальцеве, Красногорівку, Широкине. А у 2022 році майор Андрій Луканюк очолив аеромобільний батальйон 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

«Андрій Валерійович був офіцером якого поважали, він був справжнім прикладом військової доблесті та слави. Вимогливий та справедливий. Висловлюємо щирі співчуття родині. Схиляємо голови у великій скорботі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Збройних силах назвали ім’я українського військовополоненого, якого росіяни стратили після його слів «Слава Україні!». За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності