• Головна
  • Україна
  • Прикордонники врятували киянина, який, втікаючи до Угорщини, ледь не замерз у Тисі

Прикордонники врятували киянина, який, втікаючи до Угорщини, ледь не замерз у Тисі

Чоловік ледве не загинув у Тисі під час спроби нелегально перетнути кордон, фото ДПСУ

21-річний хлопець заплатив організаторам нелегального перетину кордону 5 тис. доларів, але вони отримали гроші й кинули його

Вранці в неділю, 14 січня, прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону врятували 21-річного киянина, який ледве не загинув, намагаючись вплав дістатись угорського берега Тиси. Про інцидент із чоловіком розповіли у державній прикордонній службі.

«Дослухавшись «дружньої» поради колеги по роботі, молодик скористався послугами ділків з телеграм каналу, які за 5 тисяч доларів обіцяли організувати йому безперешкодний перетин кордону. Як покидатиме країну, киянину не сказали, запевнивши, що цей спосіб перевірений та абсолютно безпечний», — сказано в повідомленні.

Як розповіли прикордонники, чоловік прибув у село Вилок. Перетинати кордон йому запропонували вночі. Коли переправники отримали від киянина гроші, вони вказали йому напрям руху та зникли. Про те, що шлях до Угорщини пролягатиме через річку, чоловік дізнався вже на березі Тиси.

«Зіскочивши з обриву у крижану воду з потужною течією, киянин зрозумів, що потрапив у небезпечну пастку, вхопився за гілки дерев, вкритих водою та льодом, але через сильний холод вибратися самостійно з річки вже не зміг. На щастя, чоловік встиг повідомити про те, що сталося працівників швидкої допомоги та скинув їм геолокацію свого місцезнаходження», — розповіли у ДПСУ.

Отриману інформацію медики передали прикордонникам, які вже за кілька хвилин знайшли порушника та витягнули його на берег. Чоловіка одразу доставили в підрозділ, надали першу допомогу, сухі речі, гарячий чай та викликали працівників швидкої допомоги. Медики оглянули чоловіка, однак госпіталізації він не потребував. Наразі прикордонники встановлюють коло причетних до організації незаконного перетину кордону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності