• Головна
  • Україна
  • Один з найбільших агрохолдингів України постачав продукти російській армії

Один з найбільших агрохолдингів України постачав продукти російській армії

Один з найбільших агрохолдингів України постачав продукти російській армії

Підприємство фігуранта також щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації Росії понад 100 тис. російських рублів

У Києві затримали власника агрохолдингу, який постачає харчові продукти для росіян на лівобережжі Херсонщини. Його затримали у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до Росії. Про це 5 січня повідомили у Службі безпеки України.

Підконтрольна фігуранту продовольча компанія знаходиться на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини та працює в інтересах Росії. Зокрема, ця фірма входить до основних постачальників харчової продукції для російських військ, які перебувають на півдні України.

Для цього, у травні 2022 року бізнесмен організував “перереєстрацію” агрокомпанії в окупаційному “управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області”, йдеться у повідомленні.

З того часу підприємство фігуранта щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації Росії понад 100 тис. російських рублів як “податки”. Крім цього, агрокомпанія зловмисника є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського “Фонду підтримки учасників СВО”, який був створений указом Путіна у квітні 2023 року.

Також задокументовано, що бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини. Встановлено, що командування окупаційних угруповань Росії використовує логістичні ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки. Серед них – російські самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які здійснюють обстріли по території Бериславського району.

Під час обшуків за місцем перебування затриманого у Києві вилучено документи, печатки, комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з агресором. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності