За два місяці від COVID-19 померли 343 особи, двоє з них діти

За два місяці від COVID-19 померли 343 особи, двоє з них діти

Цієї осені на COVID-19 захворіло на 41% більше людей, ніж минулої

За жовтень та листопад в Україні 343 людини померли від COVID-19, двоє з них діти. Загалом же за цей період зареєстрували майже 80 тис. випадків захворювання на коронавірус, повідомив головний санлікар України Ігор Кузін у п’ятницю, 8 грудня.

За словами лікаря, в середньому в Україні щотижня госпіталізують 4 тис. пацієнтів, хворих на COVID-19, а загалом з початку жовтня в Україні зареєстрували майже 80 тис. випадків хвороби. Це на 41% вище, ніж за той же період минулого року. Крім того, за останні два місяці від COVID-19 померли 343 українці, зокрема двоє дітей.

Найбільш вразливими для хвороби залишаються люди, які перебувають у групі ризику — люди похилого віку та ті, що мають серцево-судинні захворювання, хвороби дихальних шляхів, артеріальну гіпертензію, рак, діабет тощо. Також важкий перебіг хвороби може бути пов’язаний з неповним курсом вакцинації, або ж її відсутністю.

"В Україні щонайменше 12 мільйонів людей не мають другої бустерної дози, тобто, по суті, вони не мають повноцінного імунітету. Вакцинація має бути основою для профілактики здоров’я кожного українця", — зазначив Ігор Кузін. За словами головного санлікаря, наразі перевищення епідеміологічного порогу не зафіксували в жодній області, окрім Чернівецької.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності