• Головна
  • Україна
  • Двоє волинян через Facebook видурили майже 700 тис. грн нібито на лікування важкохворих дітей та військових

Двоє волинян через Facebook видурили майже 700 тис. грн нібито на лікування важкохворих дітей та військових

Двоє волинян через Facebook видурили майже 700 тис. грн нібито на лікування важкохворих дітей та військових

Наразі відомо, що зловмисники ошукали 22 людей з різних регіонів України

25-річний та 23-річний волиняни через соціальну мережу видурили 680 тис. грн нібито на лікування важкохворих дітей та військових. Чоловікам повідомлено про підозру. Про це 10 листопада повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, у 2022 році шахраї розробили злочинну схему ошукування людей: в соціальній мережі Facebook вони розміщували неправдиві публікації про начебто терміновий збір коштів на лікування важкохворих дітей та поранених військовослужбовців Збройних сил України. Громадяни перерахували на банківську картку зловмисників близько 680 тис. грн. Наразі відомо про 22 потерпілих з різних регіонів України.

Просимо громадян, які перераховували кошти за реквізитами банківської картки, зазначеної під публікаціями на сторінках користувача «Степко Андрій Віталійович», «Степко Андрей», «Андрій Степко» в соціальній мережі «Facebook», поінформувати про такі факти окружну прокуратуру або Солом’янське УП ГУ НП у м. Києві”, — написали правоохоронці. Чоловікам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Додамо, кіберполіція викрила міжнародну злочинну організацію, яка виманювала гроші у європейців, пропонуючи їм інвестувати у криптовалюту. Організатори відкрили call-центри в Україні та Грузії, та мали активи у понад 20 країнах ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності