На Львівщині стрімко зростає кількість хворих на Covid-19

На Львівщині стрімко зростає кількість хворих на Covid-19

За попередній тиждень зафіксовано 364 випадки захворювання, четверо людей у важкому стані й перебувають на апаратах ШВЛ

Минулого тижня на Львівщині зафіксували 364 випадки захворювання на Covid-19. Про це повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на Covid-19 на Львівщині, 9 жовтня.

Зі слів Наталії Іванченко у період з 2 по 8 жовтня коронавірус діагностували у 364 людей, тоді як з 25 вересня по 1 жовтня — у 288. Зараз у Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають 23 пацієнти з Covid-19, вони у середньому та важкому стані, четверо з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Проведені дослідження показали, що більшість хворих заразилися штамом Omicron XBB 1.5. Нового штаму на Львівщині поки не виявили. «Є дані що новий штам Pirola на 60% менш заразний, тобто поширеність його серед населення має бути не така значна, як ми спостерігали з Omicron» — зазначає Наталія Іванченко.

До слова, на Львівщині досі є можливість зробити безкоштовне щеплення від Covid-19. Наразі в області половина населення є вакцинованою, проте першу бустерну дозу отримало тільки 8% людей, тоді, як обидві бустерні дози — менше ніж 1%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності