• Головна
  • Україна
  • Клієнти monobank втратили понад 65 млн грн через шахрайську схему

Клієнти monobank втратили понад 65 млн грн через шахрайську схему

Клієнти monobank втратили понад 65 млн грн через шахрайську схему

Шахраї пропонували легкий підробіток через інтернет, а потім починали виманювати кошти в українців

В Україні за останні місяці поширилася шахрайська схема заволодіння коштами під виглядом роботи через інтернет. Невідомі користувачі з іноземних номерів масово розсилають у месенджерах пропозиції легкого підробітку, які обертаються на виманювання коштів або крадіжку банківських даних в українців. Про це у понеділок, 4 грудня повідомив співзасновник проєкту monobank Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

“Це обман і наприкінці цього листування ви втратите гроші. Відразу чи за тиждень. Вам будуть давати якісь тупі завдання (лайкати застосунки, писати відгуки, коментарі тощо) ви отримаєте трохи грошей (зовсім небагато), щоб ви подумали, що все чесно. Дадуть трохи і наприкінці попросять за свої гроші купити щось дороге та пропадуть”, — розповів Олег Гороховський.

Підприємець зазначив, що лише серед клієнтів monobank жертвами шахрайської схеми за останній місяць стали понад три тисячі осіб: “Лише за зверненнями на підтримку за підсумками листопада близько трьох тисяч клієнтів втратили 65 млн грн. І це тільки у нас, хоча нам вдається виявляти та запобігати понад 70% таких спроб, але це непросто”, — додав Олег Гороховський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності