• Головна
  • Україна
  • У Харкові шахрай переконав вдову воїна ЗСУ, що той живий, і за гроші обіцяв повернути його з полону

У Харкові шахрай переконав вдову воїна ЗСУ, що той живий, і за гроші обіцяв повернути його з полону

Фото: СБУ

СБУ затримала злочинця, коли той брав від вдови 10 тис. доларів

У Харкові шахрай переконав вдову військового, що її чоловік живий і перебуває у полоні. Окрім того, обіцяв жінці повернути чоловіка з полону за 10 тис. доларів США. За ці гроші зловмисник мав нібито внести прізвище її чоловіка у список на обмін полоненими. Про це у п’ятницю, 1 грудня, повідомила Служба безпеки України.

За даними правоохоронців, харків’янин дізнався, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому тіло захисника ще не передали близьким. Відтак, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати дружину військового у тому, що її чоловік живий та начебто перебуває в російському полоні.

За 10 тис. доларів США зловмисник пообіцяв жінці сприяти поверненню військового додому. Зловмисник гарантував, що внесе прізвище воїна до списку на першочерговий обмін полоненими. Співробітники СБУ та поліції затримали харків’янина під час отримання грошей від вдови.

Наразі злочинцю повідомлено про підозру за шахрайство. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід — тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності