Шахрай видурив у тернополянки 550 тис. грн під виглядом ООН

Ілюстративне фото поліції

Жінка віддала шахраям свої заощадження, бо хотіла, щоб її віртуального знайомого ООН відпустила з Сирії в Україну

У Тернополі 59-річна жінка через шахрайську схему втратила 550 тисяч гривень. Ці гроші вона віддала для того, щоб побачитися з британським медиком, якого вона до цього особисто не знала, але з яким спілкувалася у соцмережах. Про шахрайську історію тернопільська поліція розповіла у вівторок, 28 листопада.

Як сказано в повідомленні, у вересні до жінки в друзі на Facebook додався чоловік. Він представився військовим медиком з Великої Британії, сказав, що проходить зараз службу в Сирії. Вони почали спілкуватися.

Як розповіли в поліції, «медик» виявився чутливим та уважним співрозмовником. За два місяці спілкувань зізнався тернополянці в коханні й після цього сказав, що хоче до неї приїхати. Проте не може, поки не розірве контракт. Він попросив її написати лист в ООН, бо саме з ними у нього підписаний контракт, розказати про їхні стосунки та серйозні наміри, а також про те, що вона хворіє і потребує допомоги під його наглядом.

Тернополянка так й зробила. Вже за чотири дні отримала ствердну відповідь. Але для того, щоб чоловіка відпустили, потрібно оплатити кілька рахунків на загальну суму 550 тисяч гривень. «Військовий медик» запропонував взяти кредит, але жінка запевнила, що має сімейні заощадження.

«Жінка, уявляючи майбутню зустріч, перекинула чотирма транзакціями гроші на вказані рахунки. Про романтичні стосунки дізнався її син і змусив маму прийти до поліції та написати заяву», — сказано в повідомленні.

Під час перевірки сторінки «військового медика» правоохоронці встановили, що ця особа — вигадана: жінка стала жертвою шахрая й віддала йому всі свої заощадження. У зв’язку з цим, поліція закликала до обережності під час знайомств через інтернет. Поліцейські просять ніколи не переказувати гроші невідомим, навіть якщо вони стверджують, що це для важливого або термінового питання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності