• Головна
  • Україна
  • На кордоні польські перевізники посилять блокування одного з пунктів пропуску

На кордоні польські перевізники посилять блокування одного з пунктів пропуску

Фото з відкритих джерел

З 27 листопада протестувальники блокуватимуть рух цілодобово

Польські перевізники продовжують блокувати чотири пункти пропуску на кордоні з Україною. З 27 листопада протестувальники почнуть блокувати пункт пропуску “Шегині” цілодобово. Про це повідомив РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка у неділю, 26 листопада.

Як розповів Демченко в ефірі телемарафону, станом на ранок 26 листопада, у чотрьох пунктах на кордоні з Польщею зберігаються черги з фур. За інформацією польських прикордонників, на напрямках “Ягодин — Дорогуськ”, “Краковець — Корчева”, “Рава-Руська — Хребене” та “Медика — Шегині” у чергах на території Польщі в бік України перебувало близько трьох з половиною тисячі вантажних засобів.

“Найбільше навпроти пункту пропуску "Шегині", а також навпроти КПП "Рава-Руська". При цьому додам, що, наприклад, біля пункту пропуску "Шегині" учасники акції блокують рух з 23 листопада та до сьогодні в денний час з 9:00 до 20:00 за польським часом. І від завтра блокування має розпочатись цілодобово”, — розповів представник ДПСУ.

За словами речника, польські перевізники блокують саме ці чотири пункти пропуску, адже тільки на них можуть перетинати кордон вантажівки вагою понад сім з половиною тонни. Інші пункти пропуску на кордоні з Польщею приймають вантажівки до семи з половиною тонни.

“Тобто та частина польських перевізників, яка блокує рух для вантажівок, чітко розуміла, що якщо вони вчинять такі дії на цих напрямках, то фактично рух для вантажівок буде максимально заблокований”, — пояснив речник.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники помер рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні. 11 листопада, перед пунктом пропуску “Дорогуськ — Ягодин” у вантажівці помер український водій, який планував перетнути кордон. Уночі 23 листопада ще один український водій помер на кордоні у Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності