• Головна
  • Україна
  • 56 млн грн, які внесли як заставу за нардепа Дубневича, спрямують на ЗСУ

56 млн грн, які внесли як заставу за нардепа Дубневича, спрямують на ЗСУ

56 млн грн, які внесли як заставу за нардепа Дубневича, спрямують на ЗСУ

Крім того, судді залишили в силі накладене на Дубневича грошове стягнення за неявку до суду. Тож йому доведеться сплатити ще 5 368 грн.

ВАКС стягнув 56 млн грн застави із нардепа Дубневича. Про це 21 листопада повідомили у Центрі протидії корупції.

21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яка була внесена за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці", повідомили у САП.

Заставу вносили за нардепа два адвокати, які виступили заставодавцями (26 млн грн і 30 млн грн).

При цьому судді одночасно частково задовольнили клопотання захисника Дубневича про зміну запобіжного заходу та одразу перерахували усі стягнуті кошти на ЗСУ. Гроші пішли на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Нардеп клопотання адвоката підтримав. Сказав, що коли кошти напряму направлять на ЗСУ, то вони будуть допомагати Україні, а якщо гроші передадуть в дохід держави, то їх потім вкрадуть.Рішення ухвалили судді Оксана Олійник, Віра Михайленко та Володимир Воронько.

Раніше ці судді також задовольнили клопотання захисту і зменшили заставу Дубневича з 86 млн до 56 млн грн. Різницю у 30 млн грн на прохання ексдружини нардепа (заставодавця) перерахували на ЗСУ.

Таким чином, усі 86 млн грн внесеної за депутата застави перерахують на ЗСУ. Нагадаємо, нардеп Дубневич зі спільниками обвинувачуються у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів Укрзалізниці.

Крім того, судді залишили в силі накладене на Дубневича грошове стягнення за неявку до суду. Тож йому доведеться сплатити ще 5 368 грн. Водночас у клопотання прокурора про обрання заочного тримання під вартою судді відмовили.

Сам нардеп в судове засідання вчергове не прибув, доєднався через відеозв’язок. При цьому знову відмовився повідомити суду своє місцеперебування.

За словами Дубневича, він не може про це казати, бо “люди, які перебувають на керівних посадах намагаються розправитись з ним”. За інформацією слідства, у жовтні Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, у зв’язку з чим його оголосили у міжнародний розшук.  

При цьому невідомо, як саме він перетнув український кордон, адже у базах прикордонників відмітки про виїзд немає.

Нагадаємо, Дубневич також є підозрюваним в іншій справі, яка стосується організації заволодіння газом на понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. 10 жовтня 2023 за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру. На той час місцеперебування нардепа не було встановлено. У цій справі ВАКС вже обрав Дубневичу заочну варту.

Обидві справи раніше вже намагалися закрити, використовуючи "правки Лозового". Тоді апеляція ВАКС не дозволила це зробити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності