НАБУ оголосило в розшук нардепа Ярослава Дубневича

Фото: Олег Федонюк / Facebook

Нещодавно Дубневичу повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Ярослава Дубневича. Його підозрюють в організації заволодіння пільговим газом «Нафтогазу» на суму 2,1 млрд грн. Про це 17 жовтня повідомили в НАБУ.

Наразі місце перебування Дубневича невідоме. Раніше народний депутат не прибув до НАБУ для повідомлення йому про підозру. Його захисники також не мають з ним зв'язку.

10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру. За версією слідства, Новороздільська і Новояворівська ТЕЦ, які належать депутату, отримували державний газ за пільговими цінами для того, щоб опалювати будинки жителів міст. Натомість як з'ясувало слідство, цей газ компанії-власники ТЕЦ використали для виробництва електроенергії, яку надалі продали ДП «Енергоринок» за ринковою ціною. Таким чином ТЕЦ отримали надприбутки у сумі понад 3,5 млрд грн.

Також впродовж 2013-2018 років, за версією слідства, Дубневич організував легалізацію частини цих коштів на суму понад 450 млн грн шляхом переведення на рахунки підконтрольного ТОВ та компаній-нерезидентів, у тому числі зареєстрованих на Кіпрі та Маршаллових островах, їх змішування та маскування. Врешті-решт ці кошти були повернуті в Україну під виглядом іноземних інвестицій для фінансування нового бізнесу Дубневича у Львівській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності