Суд розпочав розгляд у справі ТЕЦ Дубневичів

Суд розпочав розгляд у справі ТЕЦ Дубневичів

Вищий антикорупційний суд розпочав судовий розгляд справи проти львівських підприємців, братів Богдана та Ярослава Дубневичів. Їх підозрюють у махінаціях з газом, які завдали збитків держави на суму 1,4 млрд грн.

Вищий антикорупційний суд розпочав судовий розгляд справи підприємств, пов'язаних з львівськими бізнесменами й колишніми народними депутатами від БПП, братами Богданом та Ярославом Дубневичів. Їх підозрюють у махінаціях з газом, які завдали збитків держави на суму 1,4 млрд грн.'

Як інформує Lviv.Media, про це повідомив Центр протидії корупції.

Мова йде про справу за обвинуваченням радника ексдиректора ТОВ "Енергія" Ігоря Кучми, фінансового директора "Енергія-Новий Розділ" Олега Павлишина, керівника ТОВ "Енергія-Новий Розділ" Ігоря Артимка та ексдиректора ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" Олександра Олексюка.

Як стверджує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Нафтогаз постачав на ТЕЦ цих підприємств у Новому Роздолі та Новояворівську газ для виробництва теплової енергії населенню за цінами, нижчими від ринкових, а ТЕЦ фактично заволоділи цим газом та отримали надприбутки, чим завдали збитки Нафтогазу у 1,4 млрд грн.

На засіданні, яке відбулось 1 червня,  прокурор зачитав короткий виклад обвинувального акту, а представниця держаної компанії НАК Нафтогаз оголосила зміст цивільного позову. Нафтогаз вимагає стягнути 1,4 млрд грн збитків солідарно з обвинувачених та товариств-власників ТЕЦ із Новояворівська та Нового роздолу, які пов'язують з братами Богданом та Ярославом Дубневичами.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами компаній є сини колишніх народних депутатів, Юрій та Павло Дубневичі.

Усі обвинувачені заявили, що вони не погоджуються ні з пред'явленим обвинуваченням, ні з цивільним позовом. Наступного засідання сторони повинні оголосити вступні промови та визначити обсяг та порядок дослідження доказів.

Зауважимо, що детективи НАБУ завершили розслідування цієї справи ще у вересні 2018 року. Після цього захист понад 15 місяців вивчав матеріали справи і їх навіть довелося обмежувати у строках ознайомлення через суд. Наприкінці 2019 року справу скерували до ВАКС.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv. Media, наприкінці 2021-го року уряд вирішив передати майно двох арештованих ТЕЦ на Львівщині в управління компанії “Нафтогаз Тепло”. Це дочірня компанія “Нафтогазу” і тепер вона відповідатиме за опалювальний сезону у Новояворівську та Новому Роздолі на Львівщині.

 

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності