ВАКС заочно заарештував нардепа Дубневича

Фото: слово і Діло

Місце перебування чинного депутата досі невідоме

Вищий антикорупційний суд України заочно арештував нардепа Ярослава Дубневича. Раніше нардепа підозрювали в організації заволодіння державним майном (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. Про це повідомили у Telegram-каналі спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними слідства, Ярослав Дубневич є головним ініціатором схеми заволодіння державним газом на суму понад 2,1 млрд грн. Наразі Дубневич оголошений у міжнародний розшук. Точне місце перебування чинного нардепа невідоме.

“Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, — зазначено в ухвалі САП.

Депутат також є обвинуваченим у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці". Остання інформація про місцезнаходження Дубневича прозвучала на засіданні суду в цій справі. Прокурори САП заявили, що отримали інформацію від Європолу, що 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною.

Нагадаємо, 10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру. За версією слідства, Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ, які належать депутату, отримували державний газ за пільговими цінами для опалювання житлових будинків. Натомість слідство з’ясувало, що цей газ компанії-власники ТЕЦ використали для виробництва електроенергії, яку надалі продали ДП «Енергоринок» за ринковою ціною. У такий спосіб ТЕЦ отримали понад 3,5 млрд грн надприбутків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності