• Головна
  • Україна
  • Україна та Польща позиватимуться проти страйкувальників, які перекрили пункти пропуску

Україна та Польща позиватимуться проти страйкувальників, які перекрили пункти пропуску

Фото ілюстративне

Польські юристи вже готують позови до страйкарів

Представники України та Польщі готують позови про відшкодування збитків, яких зазнали через мітинг польських перевізників у пунктах пропуску на кордоні. Про це у неділю, 19 листопада, повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

«Ситуація фактично критична, і на сьогодні ми говоримо про те, що маємо юридичну підтримку уже в Польщі. Адвокати отримали два завдання. Перше завдання — якнайшвидше розблокувати ситуацію. Друге завдання — з’ясувати, хто винен і хто буде сплачувати ці збитки. Ми над цим працюємо разом із нашими колегами», — розповів Балтін в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Віцепрезидент зазначив, що і українські, і польські перевізники вже готують позови. Балтін висловив упевненість, що польські юристи подадуть ці позови до страйкарів найближчим часом. Також від польської сторони має надійти детальна інформація про дозволи на блокування кордонів.

«Завтра ввечері ми будемо мати інформацію стосовно дозволів: хто давав дозвіл, хто запитував, на яких підставах. І все це ляже в основу», — додав віцепрезидент АсМАП.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали страйк на кордоні з Україною 6 листопада. Через блокування кордону, у пропускних пунктах “Ягодин”, “Рава-Руська” та “Краківець” утворилися черги з вантажівок. Наразі пропускна спроможність — не більше однієї машини на експорт та імпорт за годину. До цього, після переговорів з українськими чиновниками 13 листопада польські перевізники відмовилися розблокувати кордон з Україною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності