Страйк на кордоні: Україна проведе переговори з Варшавою

Страйк на кордоні: Україна проведе переговори з Варшавою

За добу 10 листопада найбільший вантажний пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на виїзд з України змогло перетнути лише 27 транспортних засобів

У понеділок, 13 листопада, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. Про це повідомила пресслужба Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

До зустрічі запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники. Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

У відомстві зазначили, що після переговорів Деркача з державним секретарем Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера українська сторона вже вирішила два питання, які порушили польські колеги. Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" та оновлення функціоналу системи єЧерга – можливість замінювати водія для пустих вантажівок.

Окрім цього, польським  колегам вкотре запропонували запустити порожній транспорт через пункт пропуску "Угринів – Долгобичув", де наявна відповідна смуга. Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.

До слова, за добу 10 листопада найбільший вантажний пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на виїзд з України змогло перетнути 27 транспортних засобів. Меморандум встановлює цю кількість на рівні 680 вантажівок. Пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» перетнуло на виїзд 40 транспортних засобів, меморандум фіксує 300 на добу, «Краківець – Корчова» – виїхали 227 вантажівок.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні, зокрема, на трьох пунктах пропуску.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності