• Головна
  • Україна
  • Ситуація на кордоні з Польщею: офіційних вимог польські перевізники не озвучили

Ситуація на кордоні з Польщею: офіційних вимог польські перевізники не озвучили

Ситуація на кордоні з Польщею: офіційних вимог польські перевізники не озвучили

Польські перевізники блокують три пункти пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин»

У вівторок, 7 листопада, польські перевізники продовжують блокують три пункти пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Україна наразі не отримала жодних офіційних вимог від польських перевізників щодо розблокування кордону. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи «Шляхи солідарності».Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію.Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони», — зазначили у міністерстві.

З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні, зокрема, на трьох пунктах пропуску.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності