• Головна
  • Україна
  • На польському кордоні створили Штаб допомоги українським водіям

На польському кордоні створили Штаб допомоги українським водіям

Фото: Олександр Кубракова

Координатори Штабу допомагають водіям вантажівок, які понад 10 днів заблоковані на польському кордоні

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Штаб забезпечуватиме водіїв вантажівок їжею, питною водою, медикаментами та пальним, допоки триває страйк польських перевізників. Про це у неділю, 19 листопада, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як зазначив Кубраков, українські водії понад 10 днів заблоковані на польському кордоні. Черга поблизу пункту пропуску “Ягодин” розтягнулася на понад 30 км, поблизу “Рави Руської” — понад 10 км, поблизу “Краківця” — понад 16 кілометрів.

“Сьогодні на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба”, — розповів Кубраков.

За кожним з трьох пропускних пунктів закріплений координатор Штабу допомоги, який збирає потреби водіїв і знаходиться на постійному звʼязку з ними. Міністр додав, що Штаб працюватиме, допоки кордон не розблокують та стабільність руху вантажівок через пункти пропуску не відновиться.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали страйк 6 листопада. Через блокування пропускних пунктів на кордоні з Україною утворилися черги з фур. Наразі пропускна спроможність — не більше однієї машини на експорт та імпорт за годину. 13 листопада польські перевізники відмовилися розблокувати кордон з Україною за підсумками переговорів з українськими чиновниками. А 16 листопада до страйку долучилися словацькі перевізники.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності