• Головна
  • Україна
  • На виїзд з Польщі у трьох пунктах пропуску очікують 2,5 тисячі вантажівок

На виїзд з Польщі у трьох пунктах пропуску очікують 2,5 тисячі вантажівок

Фото: МТАУ

Названо пункт пропуску, де попри страйк польські перевізники пропускають українські вантажівки

Через страйк польських перевізників, у трьох пунктах пропуску з Україною очікують на в’їзд близько 2, 5 тисяч вантажівок. Про це в неділю, 12 листопада, повідомив прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Черга на території Польщі з вантажних транспортних засобів, які хочуть перетнути кордон в напрямку України, тільки росте. Станом на ранок сьогодні, це дві з половиною тисячі вантажівок, які очікують на можливість перетину кордону, але їм ускладнюють рух польські перевізники”, — розповів Демченко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За словами речника, понад 50% вантажівок знаходяться у пункті пропуску “Ягодин”. Інші автомобілі стоять на пунктах пропуску “Рава-Руська” і “Краківець”.

“На трьох напрямках рух ускладнений як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. Залишається лише єдиний напрямок, де більш-менш інтенсивно рухаються автівки на виїзд з України в Польщу — це пункт пропуску “Краківець”, — зазначив Демченко.

Прессекретар ДПСУ висловив сподівання, що розблокувати пункти пропуску вдасться завдяки зустрічі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з представниками польської влади та перевізниками. Зустріч запланована на 13 листопада.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні, зокрема, на трьох пунктах пропуску. Польські перевізники розпочали страйк через невдоволення конкуренцією з українськими перевізниками після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності