• Головна
  • Світ
  • На місці падіння уламків «Шахеда» у Молдові знайшли 50 кг вибухівки

На місці падіння уламків «Шахеда» у Молдові знайшли 50 кг вибухівки

Уламки збитого ударного дрона Shahed на території Молдови, фото молдовської поліції

Уламки дрона впали в Молдові під час масованої дронової атаки росіянами Одеської області

Під час обстеження місця падіння уламків збитого безпілотника Shahed, які впали у Вулканештському районі Молдови, сапери виявили бойову частину дрона, що містить близько 50 кг вибухової речовини, повідомило місцеве видання Newsmaker з посиланням на генеральний інспекторат поліції Молдови.

Як сказано в публікації, уламки знайшли в районі села Етулія Вулканештського району, на місці події до фрагментів збитого дрона-камікадзе обмежили доступ. Під час огляду дрона Shahed вибухотехніки виявили бойову частину з приблизно 50 кг вибухівки.

Як зазначили в поліції, працівники вибухово-технічного відділу МВС знешкодили та зібрали всі уламки безпілотника. Найближчим часом сапери у безпечних умовах підірвуть бойову частину.

Нагадаємо, в неділю, 11 лютого, в районі молдовсько-українського кордону виявили фрагменти безпілотника типу Shahed.

Імовірно, уламки впали на території Молдови під час чергової масованої атаки росіян на південь України, зокрема на Одеську область. Росіяни атакували Одещину, зокрема, у ніч з 9 на 10 лютого, а також у ніч з 10 на 11 лютого.

Зауважимо, що торік кілька дронів-камікадзе Shahed впали на територію Румунії. Це відбувалося також під час масованих російських дронових атак на інфраструктуру Подунав’я на Одещині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності