• Головна
  • Світ
  • Росіяни вдосконалили й осучаснили крилаті ракети Х-101: розвідка озвучила подробиці

Росіяни вдосконалили й осучаснили крилаті ракети Х-101: розвідка озвучила подробиці

Дим після ракетного удару росіян по Києву крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 29 грудня 2023, фото «Радіо Свобода»

Ракети Х-101 стали досконалішими у порівнянні з тими, якими росіяни у 2022-2023 роках обстрілювали українську енергетику

Росіяни вдосконалили та осучаснили крилаті ракети Х-101. Вони суттєво відрізняються від тих ракет Х-101, якими російські воєнні злочинці обстрілювали українську енергетичну інфраструктуру в другій половині 2022-го та на початку 2023-го років, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Він наголосив, що окупанти досить швидко вчаться й відкинув можливість переходу в «глуху» оборону. «Ворог вчиться, вчиться досить таки швидко. Я вам просто наведу приклад: крилаті ракети Х-101 — зовсім інші, ніж ті, що застосовували у 2022 році. Це ракета вже з активною системою радіоелектронної боротьби, з активним захистом, тепловими пастками тощо», — сказав представник ГУР у межах дискусійної програми у швейцарському Давосі.

«Ми маємо розвивати все: і протиповітряну оборону, і дбати про захист ВПК, і щоб він давав продукцію, і ми маємо вживати, зокрема, і контрнаступальних заходів для того, щоб не допустити втрат територій. І досвід 2023 року нам це показав», — додав Скібіцький.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року Росія завдала наймасованішого за час війни ракетного удару по Україні. Журналісти, які працювали на місцях ліквідації наслідків, повідомляли, що серед випущених ракет є ті, які Росія виготовила у 2023 році.

Росіяни запускають крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з літаків дальньої стратегічної авіації Ту-95МС. Такими ракетами Росія атакує Україну зі своєї території, наприклад, з регіону Каспійського моря. Такі ракети можуть досягати будь-якої точки в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності