ГУР назвало основні цілі ракетних ударів росіян цієї зими

Наслідки ракетного удару по Шостці Сумської області в ніч на 13 січня, фото Офісу генпрокурора

Попри те, що енергооб’єкти не є основними цілями теперішніх російських атак, загроза для них зберігається

Ціллю російських ракетних ударів нині є не енергетичні об'єкти, як минулої зими, а інфраструктурні, насамперед оборонно-промислового комплексу, повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«На сьогодні основні зусилля Російської Федерації зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об'єктів. Це насамперед об'єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту», — сказав Скібіцький в інтерв’ю агенції «РБК-Україна».

Утім, за його словами, країна-агресор не досягає поставлених цілей. «Та зброя, яка використовується Росією, зокрема «Кинджали», є дуже неточними. І, на жаль, від них страждає здебільшого саме цивільне населення», — зазначив представник ГУР.

Водночас він наголосив, що загроза для української енергосистеми зберігається. «Воєнна розвідка чітко знає, що вони провели аналіз для завдання ударів по наших енергетичних об'єктах у 2022-2023 році. Росіяни визначили найбільш критичні об'єкти, які можуть бути уражені саме ракетним озброєнням, а також безпілотними літальними апаратами», — заявив Скібіцький.

Він додав, що ворог регулярно здійснює космічну зйомку українських енергетичних об'єктів, тож загроза зберігається.

Нагадаємо, з 29 грудня Росія відновила практику масованих ракетних обстрілів України після тривалої паузи. Востаннє масованого ракетного удару росіяни завдали вранці 13 січня. Тоді протиповітряна оборона збила вісім ракет — сім крилатих Х-101/Х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну Х-59. Інші ракети не досягли цілей завдяки засобам радіоелектронної боротьби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності