• Головна
  • Світ
  • Представник Польщі у Єврокомісії вимагатиме обмежень на імпорт українських продуктів

Представник Польщі у Єврокомісії вимагатиме обмежень на імпорт українських продуктів

Представник Польщі у Єврокомісії вимагатиме обмежень на імпорт українських продуктів

Єврокомісар наполягатиме на обмеженнях м’яса птиці та цукру з  України

Представник Польщі у Єврокомісії Януш Войцеховський вимагатиме запровадження певних обмежень для української сільгосппродукції у наступному рішенні про продовження режиму вільної торгівлі ЄС з Україною. Про це повідомила “Українська правда”.

Єврокомісії вже працюють над проєктом рішення для нового продовження режиму торгівлі з Україною без мит і квот, який запровадили як тимчасовий захід для її підтримки в умовах війни, до 2025 року. Термін дії поточного рішення спливе 5 червня. 

Єврокомісар з питань сільського господарства, який є представником Польщі, розповів, що наполягає на включенні у це рішення певних протекціоністських положень та кількісних обмежень для української агропродукції та надсилав відповідного листа президентці Єврокомісії. "Це моє велике завдання на 2024 рік, подбати, щоб у новому рішенні, якщо воно буде, були впроваджені достатньо сильні захисні положення, щоб у нас знову не було якоїсь кризи, пов’язаної з надмірним постачанням", – сказав він в інтерв’ю RMF FM.

Войцеховський деталізував, що наполягатиме на обмеженнях зокрема для м’яса птиці та цукру з  України, тому що імпорт цієї продукції останнім часом дуже зріс. 

"Імпорт зростає у такий спосіб, що це загрожує конкурентоздатності європейського бізнесу, у тому числі польського виробництва м’яса птиці і цукру. Тож я кажу про потребу обмежити кількісно імпорт цих двох видів продукції", – заявив Войцеховський. За його словами, цей вплив українського імпорту відчутний у майже всіх країнах ЄС і виробники цукру вже скаржаться Єврокомісії.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності