• Головна
  • Світ
  • Польський уряд прийняв умови фермерів, які блокували КПП «Медика»

Польський уряд прийняв умови фермерів, які блокували КПП «Медика»

Фермери з організації «Підкарпатське ошукане село» протестували на кордоні з Україною, фото з Twitter організації

Фермери виставили польському уряду три вимоги

Польське міністерство сільського господарства прийняло всі три вимоги, які висунули фермери для того, щоб не блокувати польсько-український кордон у Медиці.

«Міністерство приймає всі три вимоги фермерів і приймає їх до реалізації», — сказав у середу, 3 січня, заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак, пише RMF24.

Зокрема, організація польських фермерів «Підкарпатське ошукане село» висунула вимогу щодо запровадження субсидії на кукурудзу та збільшення кредитування фермерів до 2,5 млрд злотих. Мінагрополітики Польщі погодилось реалізувати обидві ці ідеї.

Ще одна вимога — це збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 року. «Тут підготовлені зміни до Закону, які має прийняти Сейм. Ті органи місцевого самоврядування, які погодяться застосовувати податкові пільги, отримають державну компенсацію», — пояснив Міхал Колодзейчак.

Також міністерство сільського господарства Польщі підтвердило, що міністр надіслав листа асоціації фермерів про підтвердження прийняття їхніх вимог. Раніше фермери заявляли, що продовжать блокаду, призупинену перед Різдвом, бо не отримали від уряду письмового підтвердження прийняття їхніх вимог.

Нагадаємо, фермери з «Підкарпатського ошуканого села» приєдналися до блокування кордону з Україною 23 листопада. Зазначимо, що польські перевізники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною з 6 листопада. Вони вимагають, зокрема, повернути дозволи для українських перевізників, які тимчасово можуть безперешкодно здійснювати перевезення у межах Євросоюзу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності