• Головна
  • Економіка
  • Польща зберігатиме заборону на ввезення українського зерна до розробки нових правил ЄС

Польща зберігатиме заборону на ввезення українського зерна до розробки нових правил ЄС

Фото: IPG Journal

Польща продовжила зернове ембарго попри рішення Єврокомісії восени 2023 року

Польський міністр сільського господарства Чеслав Секерський заявив, що заборона на імпорт зерна з України до Польщі зберігатиметься, допоки не будуть розроблені відповідні правила на рівні ЄС. Про це міністр повідомив в етері TVP Info у вівторок, 2 січня.

“Ми маємо підтримувати ембарго, доки не буде узгоджено умов, які його замінять. Я вважаю, що добрим рішенням буде запровадження ліцензування транспорту з використанням водночас транзитних шляхів за межами Польщі”, — ідеться у цитаті міністра в Х (Twitter).

До цього, Секерський висловив думку про обмеження на зерно, яке надходить. Він зазначив, що експорт українського зерна має йти іншим шляхом, ніж європейський чи польський, зазначило polskieradio24.pl. “Завжди є певний ризик, навіть під час транзиту, що частина зерна та іншої сільгосппродукції залишиться в Польщі”, — пояснив міністр.

Нагадаємо, 15 вересня Європейська комісія зняла заборону на імпорт українського зерна та інших сільськогосподарських продуктів. Попри це, Польща продовжила зернове ембарго зі свого боку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності