Польські фермери до 3 лютого заблокували пункт пропуску "Шегині-Медика"

Польські фермери до 3 лютого заблокували пункт пропуску "Шегині-Медика"

Акцію протесту польські фермери відновили сьогодні, 4 січня, о 9:00. Пропускатимуть по три вантажівки в годину

Польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску "Шегині-Медика". О 09:00 4 січня вони знову заблокували рух у пункті пропуску. Про це повідомило “Суспільне”.

Лідер протестувальників Роман Кондрув сказав, що вони пропускатимуть по три вантажівки на годину. Також без затримок обіцяють пропускати гуманітарні вантажі та машини із товарами, які швидко псуються. Легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон у звичному режимі. Попередньо, протест триватиме до 3 лютого. На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок.

Нагадаємо, 3 січня польське міністерство сільського господарства прийняло всі вимоги, які висунули фермери для того, щоб не блокувати польсько-український кордон у Медиці. Зокрема, організація польських фермерів «Підкарпатське ошукане село» висунула вимогу щодо запровадження субсидії на кукурудзу та збільшення кредитування фермерів до 2,5 млрд злотих. Мінагрополітики Польщі погодилось реалізувати обидві ці ідеї. Ще одна вимога — це збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Також міністерство сільського господарства Польщі підтвердило, що міністр надіслав листа асоціації фермерів про підтвердження прийняття їхніх вимог. Раніше фермери заявляли, що продовжать блокаду, призупинену перед Різдвом, бо не отримали від уряду письмового підтвердження прийняття їхніх вимог.

Фермери з «Підкарпатського ошуканого села» приєдналися до блокування кордону з Україною 23 листопада. А польські перевізники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною з 6 листопада. Вони вимагають, зокрема, повернути дозволи для українських перевізників, які тимчасово можуть безперешкодно здійснювати перевезення у межах Євросоюзу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності