• Головна
  • Війна
  • Польща заявила, що не блокує надходження військової допомоги до України

Польща заявила, що не блокує надходження військової допомоги до України

Фото: PAP/Wojtek Jargiło

Раніше західні ЗМІ писали, що українські військові на передовій відчули наслідки блокади кордону

Заступник міністра оборони Польщі Мартін Очепа категорично заперечив інформацію про те, що польські перевізники блокують надходження військової допомоги до України. Про це повідомили у Polsat News у п’ятницю, 8 грудня.

"Я категорично заперечую, що така ситуація мала місце. Військові колони, які перетинають кордон – це колони у супроводі військової поліції. Вони проїжджають в абсолютно іншому режимі [ …] і не є заручниками жодних протестів", – зазначив заступник міністра оборони Польщі Мартін Очепа.

Уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин зазначив, що Польща не отримує жодних сигналів з України про те, що протести впливають на бойові дії. Він вважає, що найкращим виходом в таких ситуаціях є переговори, а не спілкування через ЗМІ.

Заяви польських урядовців є реакцією на публікацію The New York Times. У матеріалі йдеться, що українські військові на передовій відчули наслідки блокади кордону з Польщею, а протести перевізників призвели до серйозних затримок у постачанні військової техніки для ЗСУ.

Нагадаємо, 6 грудня агенція Reuters із посиланням на представників фондів та підприємств повідомила, що благодійні та неурядові організації, які постачають військову допомогу ЗСУ, зіткнулися із затримками критично важливих постачань безпілотників, електроніки та пікапів через протести польських перевізників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності