• Головна
  • Світ
  • Уряд Польщі озвучив кроки для часткового зняття блокади на кордоні

Уряд Польщі озвучив кроки для часткового зняття блокади на кордоні

Уряд Польщі озвучив кроки для часткового зняття блокади на кордоні

Уряд Польщі посилить перевірку транспортних засобів на прикордонних переходах з Україною

Міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядхур 29 листопада зустрівся з польськими перевізниками, які блокують чотири пункти перетину кордону з Україною, та заявив про кроки для часткового зняття блокади. Про це повідомила “Українська правда”.

Зазначається, що після переговорів із міністром, голова Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Вальдемар Ящур заявив, що перевізники не припинять протест на чотирьох пунктах перетину кордону, але не будуть поширювати його на ще два – в Нижанковичах і Зосіні.

"Ми також готові розглянути можливість пом'якшення форми нашого протесту, якщо польська держава посилить ефективний контроль за в'їздом вантажівок до Польщі", – додав Ящур, поскаржившись на "значну" кількість порушень з боку України.

Своєю чергою Гаяхдур оголосив, що уряд Польщі посилить перевірку транспортних засобів на прикордонних переходах з Україною."У цих перевірках також братимуть участь співробітники національної податкової адміністрації, прикордонники та поліція. Це будуть посилені заходи. Я вже говорив з міністром фінансів і міністром внутрішніх справ і адміністрації – вони задекларували свою повну співпрацю в цьому питанні".

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні, зокрема, на трьох пунктах пропуску. 20 листопада заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що на польській стороні кордону учасники страйку не пропускають через контрольно-пропускні пункти вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою, які прямують до України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності