• Головна
  • Світ
  • Перша у світі країна заборонила куріння для наступного покоління: що передбачає цей закон

Перша у світі країна заборонила куріння для наступного покоління: що передбачає цей закон

Перша у світі країна заборонила куріння для наступного покоління: що передбачає цей закон

Цей закон супроводжується низкою інших заходів, які мають зробити куріння менш доступним

Нова Зеландія першою у світі ухвалила закон, який забороняє куріння для наступного покоління. Відтак, у країні не продаватимуть тютюн людям, які народилися 1 січня 2009 року і пізніше.

Про це пише The Guardian.

Цей закон супроводжується низкою інших заходів, які мають зробити куріння менш доступним. Зокрема, йдеться про різке скорочення дозволеної кількості нікотину в тютюнових виробах та їх продаж лише через спеціалізовані тютюнові магазини, а не в магазинах на розі та в супермаркетах. Наприклад, кількість магазинів, яким дозволено продавати сигарети, скоротиться вдесятеро — з 6 000 до 600 по всій країні.

Наразі парламент ухвалив закон у третьому читанні, далі документ має пройти остаточне читання. Ймовірність повного його ухвалення вкрай висока, оскільки закон підтримують найбільші фракції (лейбористи, зелені та маорі). Цей закон стає черговим кроком до повної заборони куріння у країні, яке планують реалізувати у 2025 році.

Нагадаємо, щороку куріння вбиває 8 мільйонів людей по всьому світу, при цьому 95% курців починають курити у віці до 21 року. Тож у Львові презентували старт пілотного проєкту «Школи без нікотину та тютюну», аби діти знали, як куріння шкодить здоров’ю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності