• Головна
  • Спорт
  • 33-річний ветеран з Львівщини здобув дві золоті медалі на змаганнях в США

33-річний ветеран з Львівщини здобув дві золоті медалі на змаганнях в США

Ветеран Герман Золотарьов двічі переміг на спортивних змаганнях в США

Герман Золотарьов переміг в двох забігах на 1500 м та 800 м

Ветеран з Львівщини Герман Золотарьов здобув два “золота” на пʼятий день змагань Air Force and Marine Corps Trials 2024 у США. Військовослужбовець переміг в забігу на дистанції 1500 м і на дистанції на 800 м в категорії для людей з однією ампутацією верхньої кінцівки. Про це 14 березня повідомили на сайті ЛОДА.

Ветеран втратив руку під час боїв на Луганщині

Герман Золотарьов, родом з Харківщини, воював за контрактом під час АТО. У вересні 2021 року демобілізувався. Проте після початку повномасштабного вторгнення йому довелося знову взяти у руки зброю. Він пройшов усю кампанію Харківського контрнаступу. У грудні 2022 року отримав поранення на Луганщині, після чого втратив руку. Ветеран пройшов курс реабілітації у центрі Superhumans у Львові. Згодом в Sperhumans його призначили спеціалістом першого контакту та сумісництвом спортивним менеджером. Під час національного відбору на ветеранські змагання в Лас-Вегасі, США Герман Золотарьов зміг потрапити в команду з 30 людей, які представляли Україну.

Про змагання для ветеранів та військових у Штатах

United States Air Force and Marine Corp Trials 2024 — це внутрішні змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у Warrior Games — найбільшого американському турніру з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами. Окрім збірної України, в цьому турнірі мала змогу взяти участь і збірна Грузії.

Нагадаємо, що на цих змаганнях здобув “золото” Юрій Брель з Червоноградщини у складі української команди з волейболу сидячи. Також 32-річний львівʼянин Олександр Катаула здобув “золото” в складі збірної України зі стрільби з лука і “срібну” нагороду в індивідуальних змаганнях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності