• Головна
  • Спорт
  • Львівські фехтувальники здобули чотири золоті нагороди на чемпіонаті Європи

Львівські фехтувальники здобули чотири золоті нагороди на чемпіонаті Європи

Львівські фехтувальники здобули чотири золоті нагороди на чемпіонаті Європи

Шпажистка Анна Максименко отримали відразу три “золота”

Львівські фехтувальники здобули чотири перемоги на кадетському та юніорському Чемпіонаті Європи в італійському Неаполі. Шпажистка Анна Максименко здобула відразу три “золота”: в індивідуальній першості серед кадетів, серед юніорів, а також, разом із ще однією львівʼянкою Аліною Дмитрук у кадетських командних змаганнях. Львівʼянин Максим Гула здобув кадетське “золото” командних змагань на шпагах. Про це 28 лютого повідомила Львівська ОВА. Турнір проходив з 23 по 27 лютого.

У день індивідуальних змагань серед кадетів 16-річна Анна Максименко посіла перше місце, перемігши в півфіналі та фіналі іспанок Сельвію Гомес Лопес і Люсію Абахо Сальседо з ідентичним рахунком 15:14. Згодом шпажист Максим Гула разом з киянами Максимом Микитенком та Марком Стасовським і ужгородцем Мироном Дурневичем завоювали золоті нагороди кадетських командних змагань. На своєму шляху вони перемогли збірні Швеції, Польщі, Швейцарії та Туреччини.

У командних кадетських змаганнях Анна Максименко разом з ще однією львівʼянкою Аліною Дмитрук, дніпрянкою Марією Середою і киянкою Емілі Конрад перемогли збірні Словаччини, Чехії, Естонії, а у фіналі здолали польську команду. В індивідуальній юніорській першості підопічна Андрія Орліковського та Зоряни Семеряк — Анна Максименко у фіналі перемогла киянку Емілі Конрад з рахунком 15:11 і здобула третє для себе золото на цьому турнірі.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року Анна Максименко виграла Кубок світу серед юніорок в Німеччині. В січні 2024 року перемогла в команді на юніорських світових змаганнях в Італії і на європейському кадетському турнірі в Словаччині теж посіла перше місце в індивідуальній першості.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності