• Головна
  • Спорт
  • Львів’янка Анна Максименко перемогла на міжнародних змаганнях з фехтування

Львів’янка Анна Максименко перемогла на міжнародних змаганнях з фехтування

Анна Максименко перемогла етапі Європейського кадетського циклу з фехтування

Це вже третя перемога львівської шпажистки на міжнародних змаганнях за останні два місяці

Львівська фехтувальниця Анна Максименко здобула першість на етапі Європейського кадетського циклу з фехтування на шпагах у столиці Словаччини Братиславі. Про це у вівторок, 16 січня повідомила Львівська ОВА.

Спершу 16-річна спортсменка виграла всі шість боїв у груповому етапі. На стадії 1/64 фіналу українська шпажистка перемогла чотирьох суперниць. У поєдинку за місце до вісімки найсильніших, Максименко впевнено перемогла іншу представницю української збірної - Маргариту Ангарську. І вже у фіналі, який відбувся 14 січня, вона виборола золото в поєдинку проти американки.

Анна Максименко завоювала вже другу золоту медаль поспіль на змаганнях у Братиславі. Раніше, 12 січня, Анна вже підіймалась на п’єдестал в складі збірної України в командному турнірі.

У змаганнях в Братиславі брали участь спортсмени з 32-х країн світу. Львівщину представляли 11 фехтувальників. Троє з них потрапили до п’ятірки найкращих.

Для Анни Максименко це вже друге «золото» в особистій першості Європейського кадетського циклу в сезоні 2023/24 років. Цього жовтня вона виграла аналогічний етап змагань в Австрії. Юна спортсменка є вихованкою “Львівської академії фехтування”, її тренують Зоряна Семеряк і Андрій Орліковський.

У січні цього року Анна Максименко у складі збірної України перемогла на етапі Кубка світу серед юніорів. А у грудні 2023 року стала переможницею Кубка світу серед юніорок в особистому заліку. Також Анна Максименко у свої 16 років є чинною бронзовою медалісткою чемпіонату світу серед юніорів та чемпіонату Європи серед кадетів.

Спорт

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності