• Головна
  • Спорт
  • Поранений військовослужбовець з Львівщини здобув “золото” на змаганнях у США

Поранений військовослужбовець з Львівщини здобув “золото” на змаганнях у США

Юрій Брель на змаганнях у США

Юрій Брель з Червоноградщини разом з командою переміг суперників у волейболі сидячи на змаганнях з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців у США

Військовослужбовець з Львівщини Юрій Брель у складі української команди з волейболу сидячи здобув золоту на змаганнях Air Force Trials 2024 у США. У фіналі турніру збірна України обіграла команду Грузії з різницею у 2 очки. Про це у вівторок, 12 січня повідомила Львівська ОВА.

Юрій Брель здобув ще дві медалі

Окрім змагань з волейболу, на Air Force Trials 2024 Юрій Брель взяв участь у змаганнях із плавання на дистанцію 50 метрів брасом і на спині. Там Юрій виборов срібну та бронзову медалі.

41-річний Юрій Брель служить у Червоноградському РТЦК та СП. 9 квітня 2022 року він отримав мінно-вибухову травму внаслідок ворожого артилерійського обстрілу на Луганщині під час прикриття евакуації поранених побратимів. Разом із Юрієм у змаганнях беруть участь ще три представники Львівщини: Олександр Катаула, Ігор Бутенко та Герман Золотарьов.

До слова, United States Air Force Trials — міжнародні змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців. Змагання відбуваються в 11 адаптивних видах спорту: плаванні; велоспорті; баскетболі на візках; волейболі сидячи; регбі на візках; стрільбі з лука; паверліфтингу; бігу; штовханні ядра/метанні диска; веслуванні; кульовій стрільбі. Цього року змагання відбуваються у Лас-Вегасі. Вони триватимуть до 16 березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності