Львів’янин виграв «золото» на етапі Кубка світу з лижних перегонів

Павло Баль. Фото: ЛМР

На попередньому етапі Кубка світу з лижних перегонів Павло Баль здобув чотири нагороди

Львівський спортсмен Павло Баль виграв «золото» на етапі Кубка світу з лижних перегонів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. На попередньому етапі Кубка світу з лижних перегонів Баль здобув чотири нагороди — дві срібні та дві бронзові, повідомили в Управлінні спорту Львова у середу, 31 січня.

«Павло Баль, без перебільшення цього слова, тріумфував на спринтерській дистанції 1200 метрів у перший змагальний день. Ще один львів'янин паралімпійський чемпіон Василь Кравчук у цій дисципліні фінішував на високому шостому місті», — написали у пресслужбі управління.

У Львівській ОВА зазначили, що попереду в Павла Баля та Василя Кравчука буде ще три гонки з парабіатлону: спринт на 7,5 км, гонка переслідування на 2,4 км та індивідуальна гонка на 10 км.

«Обидва лижники є представниками Львівського обласного центру «Інваспорт». Пало Баль тренується під керівництвом Богдана Добрянського, а Василь Кравчук – Володимира Любіжаніна», — пояснив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Зазначимо, Павло Баль — майстер спорту України, після високої ампутації кінцівок він пересувається на кріслі колісному. Вже кілька років Павло займається паралімпійським спортом, основні дисципліни – біатлон та лижні перегони. У 2021 році чоловік став чемпіоном світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності