• Головна
  • Україна
  • 14 відомих спортсменів Львівщини підписали лист проти участі росіян в Олімпійських іграх

14 відомих спортсменів Львівщини підписали лист проти участі росіян в Олімпійських іграх

14 відомих спортсменів Львівщини підписали лист проти участі росіян в Олімпійських іграх

Відкритий лист проти участі представників країни-агресора в Олімпіадах підтримали майже 200 українських спортсменів

14 відомих спортсменів Львівщини підписали лист проти участі росіян в Олімпійських іграх. Про це 8 січня повідомило Управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Напередодні ініціативна група з протидії допуску російських спортсменів до Олімпійських Ігор 2024 у Парижі оголосила збір підписів спортсменів до листа-звернення до президента Франції Емманюеля Макрона, пані мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та організаторів ОІ-2024 щодо недопущення російських атлетів на змагання. Його опублікували на сайті Міністерства молоді та спорту українською, англійською та французькою мовами.

У листі наголошують, що вже зараз деякі «нейтральні» російські атлети, які здобули ліцензії на Олімпійські ігри, зокрема, Владислав Ларін, Заурбек Сідаков та Заур Угуєв, а також низка тих, які близькі до виходу на Олімпіаду, насправді підтримують війну проти України.

Лист-звернення підписали майже дві сотні українських спортсменів, серед яких є і представники Львівщини: Дмитро Мицак (гірськолижний спорт, учасник Олімпійських ігор), Оксана Лівач (вільна боротьба, призерка чемпіонату світу), Станіслав Горуна (карате, призер Олімпійських ігор), Яна Шемякіна (фехтування, олімпійська чемпіонка), Юлія Ткач (вільна боротьба, чемпіонка світу), Віра Педерій (художня гімнастика, учасниця Олімпійських ігор), Антон Дукач (санний спорт, учасник Олімпійських ігор), Галина Мельник (карате, призерка чемпіонату світу), Антон Нікулін (карате, головний тренер збірної України з карате на Олімпіаді в Токіо), Андрій Котельник (бокс, призер Олімпійських ігор), Тетяна Кіт (вільна боротьба, призерка чемпіонату світу), Дмитро Сосновський (бокс, тренер збірної України з боксу), Дмитро Дем’янюк (легка атлетика, учасник Олімпійських ігор) і Андрій Демчук (фехтування на візках, чемпіон Паралімпійських ігор).

Сподіваюся, що керівництво Франції та організатори Олімпійських Ігор почують нас та погодяться не допустити російських спортсменів до Олімпіади. Коли триває війна, то спортсменів з країни-агресора не можна допускати до змагань взагалі. Після початку повномасштабного вторгнення рік так і було, а потім росіяни почали з’являтися на міжнародних турнірах. Що змінилося відтоді? Це неправильно. Надіюся, що спільними зусиллями ситуацію вдасться змінити. Надіюся на здоровий глузд. Треба робити все, щоб нагадувати, Росія – країна-агресор, війна триває, російським спортсменам допуск на міжнародні змагання має бути закритий”, — прокоментувала своє рішення борчиня Оксана Лівач.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності