• Головна
  • Спорт
  • Титуловані українські спортсмени вимагають заборонити росіянам брати участь в Олімпіаді-2024

Титуловані українські спортсмени вимагають заборонити росіянам брати участь в Олімпіаді-2024

Титуловані українські спортсмени вимагають заборонити росіянам брати участь в Олімпіаді-2024

Відкритий лист підписали 49 призерів Олімпійських ігор та світових першостей

Ініціативна група українських спортсменів звернулась із відкритим листом до президента Франції Емманюеля Макрона, мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та до голови оргкомітету Олімпійських ігор 2024 Тоні Естанге. Автори листа, який опублікований на сайті Мінмолодьспорту, вимагають не допустити до змагань спортсменів із Росії та Білорусі, навіть у статусі «нейтральних учасників».

Українські спортсмени наголосили, що жоден спортсмен з цих країн за час війни публічно не висловився проти вбивств та геноциду українського народу. «Допущення спортсменів країн-агресорів, які відкрито підтримують збройну агресію рф проти України є порушенням фундаментальних етичних принципів, задекларованих Олімпійською хартією, чинною з 26 червня 2019 року, тому вважаємо, що будь-який формат участі спортсменів держав-агресорів є недопустимим», — сказано в листі.

На сьогодні право на участь в Олімпіаді-2024 отримали 11 представників Росії та Білорусі. Ще низка є близькими до здобуття олімпійських ліцензій. Українські спортсмени наполягають «не допускати цих спортсменів і анулювати ліцензії в цих видах спорту. Спортсмен, який пропагує війну, спортсмен, який підтримує дії країни агресора не має права виборювати ліцензії на Олімпійські Ігри».

Лист підписали 49 відомих українських спортсменів, зокрема олімпійські чемпіони та чемпіонки Анастасія Коженкова, Олександр Абраменко, Олег Верняєв, Олена Білосюк, Наталія Добринська, Яна Шемякіна,  світові призери Георгій Зантарая, Ярослава Магучіх, Марта Фєдіна, Ольга Саладуха.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності