• Головна
  • Україна
  • Олімпійський чемпіон продає свої медалі, щоб допомогти ЗСУ

Олімпійський чемпіон продає свої медалі, щоб допомогти ЗСУ

Олімпійський чемпіон продає свої медалі, щоб допомогти ЗСУ

Чемпіон сподівається вторгувати за них 75 тис. доларів

Олімпійський чемпіон з лижного фристайлу Олександр Абраменко виставив на аукціон дві медалі Олімпійських ігор, повідомив у четвер, 23 листопада, Укрінформ.

На сайті SCP Auctions є лоти з його «золотом» на Олімпіаді-2018 та «сріблом» на Іграх-2022. Мінімальна ставка на золоту медаль становить 10 тис. доларів, на срібну — 5 тис. Чемпіон сподівається вторгувати 50 та 25 тис. щонайменше.

«Продаю їх зараз, щоб допомогти своїй країні під час війни. Виставити медалі на аукціон було непростим рішенням. Вони справді дуже цінні для мене та для спортивної історії України. Багато країн допомагають нам у несправедливій війні Росії — за це ми всім дякуємо», — пояснив своє рішення Олександр Абраменко.

Він також зауважив, що своїм вчинком хоче наблизити перемогу України. «Як і будь-який інший українець, допомагаю військовим в їхніх невідкладних потребах через волонтерів. Також багато людей постраждали від війни, деякі втратили все і теж потребують фінансової допомоги. Тому вирішив, що мої медалі стануть у пригоді та наблизять нашу перемогу», — сказав Абраменко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності