Львів’янин на Іграх Нескорених за два дні здобув вже дві срібні медалі

Львів’янин на Іграх Нескорених за два дні здобув вже дві срібні медалі

Володимир Гера виборов ще одну медаль Invictus Games

Львів'янин Володимир Гера, 11 вересня, виборов уже другу срібну медаль на Invictus Games (Ігри Нескорених). Змагання відбуваються в німецькому місті Дюссельдорф.

Про це пишуть на сайті Львівської міської ради.

Вчора, 10 вересня, у перший змагальний день він здобув для України срібну медаль у штовханні ядра.

Сьогодні, 11 вересня, у другий день змагань, — став другим у метанні диска. Володимир Гера завоював «срібло» в категорії IF7 з результатом 10.50.

У Invictus Games він спробує себе ще у трьох видах спорту: плаванні, настільному тенісі та стрільбі з лука.

Довідково:

Володимир Гера – військовослужбовець Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 1 вересня 2014 року отримав поранення спинного мозку поблизу луганського аеропорту.

Invictus Games започатковані у 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством в останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «Дім для поваги».

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Додамо, на Львівщині презентували проєкт “Ліга Нескорених”. Його вперше в Україні започаткували у нашій області. Ціллю проєкту є реабілітувати військових через заняття спортом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності