Прикордонник зі Львівського загону виборов “золото” на змаганнях для ветеранів у США

Сергій Дубов

Він був одним з двох українців, які змагалися у велоспорті

Прикордонник Львівського загону Сергій Дубов виборов золоту медаль на змаганнях для ветеранів та військових США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби “United States Air Force Trials 2024”. Про це 11 березня повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Сергій Дубов був одним з двох українців, які змагалися у велоспорті. Заїзд був спільним на 20 км. У категорії С5 (для учасників з травмами кінцівок) Сергій Дубов виборов “золото”. В загальному порядку він приїхав п’ятим.

Що відомо про переможця

Сергій Дубов зараз проходить службу у Львівському прикордонному загоні. Початок повномасштабного вторгнення зустрів в Маріуполі. 24 березня 2022 року позиції, де був Сергій, обстріляли артилерією, тоді він втратив руку. Його евакуювали у шпиталь на “Азовсталі”.

Про свою мотивацію написав: “Для мене спорт – це життя. Не всі розуміють цей зв’язок, адже спорт – це інтенсивні навантаження, які можуть супроводжуватися болем. Але в цьому і вся суть. Поки ми відчуваємо біль, поки долаємо перешкоди, поки намагаємося вдосконалювати себе, ось тоді і відчувається биття нашого серця і реальне життя”.

Більше про змагання

“United States Air Force Trials 2024” – це внутрішні змагання для ветеранів та військових США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби. Цього року організатори “United Air Force Trials 2024” запросили долучитися до відбіркових змагань й українську команду. Змагання проходять з 4 до 16 березня 2024 року у м. Лас-Вегас, штат Невада, США.

Змагання “United States Air Force Trials 2024” в Україні організовано Мінветеранів спільно з Українським ветеранським фондом, громадською організацією “Повернись живим!”, Центром стратегічних комунікацій “Стратком Україна” та громадською організацією “Ігри Інвіктус Україна”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності