Школяр з України став спортивною зіркою в Польщі

Школяр з України став спортивною зіркою в Польщі

В Україні на 16-річного Назара Парницького покладали великі надії як на майбутнє українського спідвею

Школяр з України, який переїхав до Польщі після початку війни, став зіркою спідвею. Йому пощастило потрапити до найуспішнішого польського клубу. Там він отримав необхідне спорядження та потрапив опіку досвідченого тренера.

Про це пише ukrayina.pl. посилаючись на sportowefakty.wp.pl.

В Україні на 16-річного Назара Парницького покладали великі надії як на майбутнє українського спідвею [вид мотоциклетного спорту на короткі дистанції — ред. ]. Тепер українець приносить перемоги клубу «Unia Leszno».

Назар Парницький приїхав до Польщі без спортивного спорядження. В Польщі його під свою опіку взяв найбільш титулований польський спідвейний клуб Unia Leszno.

Наприкінці сезону 2022 Назар взяв участь у змаганнях в Гданську, де здобув перемогу. Він виступав на мотоциклі, який до того часу був прикрасою одного зі спонсорів і стояв у вітрині компанії. Як пише видання, на перший погляд українець не мав шансів на перемогу, бо його однолітки були оснащені набагато якіснішим обладнанням.

«Назар усе життя провів у мотоспорті, а родом він із мотокросу. Перший досвід у спідвеї отримав у Рівному. Добре стартує, як і веде мотоцикл», – каже Сергій Головня з клубу «Україна-Рівне».

Представники «Unia Leszno» неодноразово заявляли, що кілька польських клубів готові орендувати молодого гравця. Незважаючи на це, вони відхиляли всі пропозиції. 

Нагадаємо, у п’ятницю, 21 квітня, український дует у складі львів'янки Анастасії-Анни Малошенко та представниці Дніпропетровщини Єлизавети Тимофєєвої здобув срібні медалі 14-го чемпіонату світу з черлідингу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності