• Головна
  • Спорт
  • Міжнародна федерація каное-веслування дозволила спортсменам з Росії та Білорусі повернутися на змагання

Міжнародна федерація каное-веслування дозволила спортсменам з Росії та Білорусі повернутися на змагання

Міжнародна федерація каное-веслування дозволила спортсменам з Росії та Білорусі повернутися на змагання

Рішення ухвалили вслід за Міжнародною федерацією дзюдо

Комітет Міжнародної федерації каное-веслування (ICF) вирішив дозволити представникам з Росії та Білорусі повернутися до змагань у статусі індивідуальних нейтральних атлетів.

Про це повідомляється на офіційному сайті ICF.

Ці спортсмени «не мають підтримувати дії свої держави в Україні», - йдеться у повідомленні.

Рішення комітету Міжнародної федерації каное-веслування було ухвалене після тривалих консультацій з членами організацій. В ICF відзначили, що під час нього враховували потенційні питання безпеки, висловлені організаторами змагань.

У Міжнародній федерації каное-веслування оголосили, що рішення передбачає формування «незалежної панелі», яка враховуватиме заявки від усіх спортсменів з Росії та Білорусі, що бажають брати участь у статусі нейтральних. Період повернення веслувальників з цих країн визначатиметься «незалежною панеллю» відповідно до правил допуску, а також підтвердженням, що вищезазначені спортсмени здавали допінг-тести відповідно до вимог ITA.

Водночас комітет Міжнародної федерації каное-веслування повідомив, що відсторонення офіційних осіб з Росії та Білорусі залишається у силі. Їм заборонено відвідувати заходи, що проводяться під егідою ICF, у будь-якому статусі. Також в організації відзначили, що продовжують засуджувати «дії, які уряди Росії та Білорусі чинять в Україні».

Нагадаємо, рішення про повернення веслувальників з Росії та Білорусі було ухвалено майже одночасно з відповідним допуском атлетів з цих країн у дзюдо. Міжнародна федерація з дзюдо також оголосила про повернення спортсменів до змагань, внаслідок чого Україна вирішила бойкотувати чемпіонату світу.

Крім каное-веслування, спортсменів з Росії та Білорусі допустили до змагань у боротьбі, дзюдо, настільному тенісі, сучасному п'ятиборстві, скейтбордингу, спортивній стрільбі, тхеквондо, триатлоні та фехтуванні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності