Із жовтня додаткові виплати отримають понад 1,6 мільйона пенсіонерів: кого це стосується

Із жовтня додаткові виплати отримають понад 1,6 мільйона пенсіонерів: кого це стосується

Для осіб старше 70 років, які мають повний страховий стаж, буде встановлено мінімальну пенсійну виплату в розмірі 3000 грн

Із жовтня цього року 1 мільйон 676 тисяч пенсіонерів віком 70-74 роки, які мають розмір пенсії до 1340 гривень, отримають додаткові виплати до пенсії. Їх включать до програми підвищення доходу осіб поважного віку.

Про це під час загальнонаціонального телемарафону розповіла перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Вона додала, що програма поширюватиметься на чотирьох мільйонів пенсіонерів віком від 70 років і старше.

"Таким особам виплата буде здійснювати щомісяця у розмірі 300 гривень, так, щоб загальна виплата не перевищувала розміру пенсійної виплати — 1340 грн", — повідомила Марчак.

Вона додала, що також з жовтня для осіб старше 70 років, які мають повний страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків), буде встановлено мінімальну пенсійну виплату в розмірі 3000 гривень.

"А якщо такі особи мають меншу тривалість страхового стажу, то виплата буде становити пропорційно не менше 2500 грн для пенсіонерів віком від 70 до 80 років, якщо страховий стаж становить для жінок 20 років, 25 років для чоловіків. А якщо людині понад 80 років, то така виплата становитиме не менше 2600 грн", — пояснила перша заступниця міністра соцполітики.

Нагадаємо, пенсія за віком в Україні призначається за наявності у громадян необхідного страхового стажу після досягнення віку 60, 63 або 65 років. Тривалість необхідного страхового стажу визначається на дату досягнення відповідного віку. Таким чином, продовжуючи працювати, людина може набути необхідний страховий стаж та вийти на пенсію.

Соцзахист

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності