Уряд покращив програму "Прихисток" для переселенців: які зміни

Уряд покращив програму "Прихисток" для переселенців: які зміни

Тепер дати прихисток для переселенців може кожен громадянин

Для людей, які хочуть поселити у себе внутрішньо переміщених осіб у рамках програми "Прихисток" зняли вікові обмеження. Також розширено перелік осіб, які зможуть отримати компенсацію за це. Відповідне рішення ухвалив уряд.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Тепер дати прихисток для переселенців може кожен громадянин. Крім того, запроваджується інформаційно-аналітична система, яка значно прискорить фінансування та опрацювання заяв на отримання компенсації.

"Хочу подякувати Товариству Червоного Хреста України, які за домовленістю з нашим Урядом планують фінансувати повний обсяг витрат на компенсацію за розміщення ВПО. Це дозволить зекономити суттєві суми в держбюджеті (з березня по липень ТЧХУ виплатило вже понад 110 млн грн). Крім того, ведуться перемовини щодо підвищення розміру компенсації на опалювальний період у два рази — близько 900 грн/місяць на одну особу", — зазначила віцепрем‘єрка Ірина Верещук.

Повідомляється, що мета соціальної програми "Прихисток" — забезпечити житлом вимушених переселенців та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України передало Всесвітній продовольчій програмі ООН черговий список заяв на виплату грошової допомоги. Він складається із 127 626 заяв від малозабезпечених сімей та осіб з інвалідністю з Чернігівської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Запорізької областей.

Додамо, внутрішньо переміщені особи, які не отримали допомогу від держави, зможуть повторно подати заявку на виплати.

Соцзахист

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності