На Львівщині 225 дітей знайшли тимчасовий прихисток в обласному притулку

225 дітей знайшли тимчасовий прихисток в обласному притулку служби у справах дітей Львівської ОВА.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Під час перебування дитини у притулку відповідні служби вирішують її подальшу долю, зокрема повертають у рідну сім’ю або ж допомагають знайти нову прийомну.

До притулку скеровують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах (втратили дім або вимушено втекли з дому тощо).

Для цих дітей обласний притулок став тимчасовим хабом. Згодом їх повертають рідним або прилаштовують у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, передають під опіку або піклування. Тож кількість дітей, якими тут опікуються, постійно змінюється.

З початком повномасштабної війни кількість дітей у притулку збільшилась. Від 24 лютого притулок прийняв 225 дітей. Зараз тут перебувають 54 дитини, з них 39 — з інших областей України (Запорізької, Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Сумської, Миколаївської та Харківської).

У центрі для дітей діє гурток англійської мови, проводять заняття з фітнесу, кулінарні майстер-класи, уроки малювання, для дітей-переселенців організували курси української мови.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA поспілкувалося з начальником служби у справах дітей Львівської ОВА Володимиром Лисом про те, скільки дітей у Львівській області потребують усиновлення та як взяти дитину у родину.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності