• Головна
  • Суспільство
  • Компенсації від держави за програмою “Прихисток” подвоять: коли це станеться

Компенсації від держави за програмою “Прихисток” подвоять: коли це станеться

Компенсації від держави за програмою “Прихисток” подвоять: коли це станеться

Наразі в Україні зареєстровано 4 479 798 внутрішньо переміщених осіб, з яких 1 063 489 – діти.

З 1 жовтня вдвічі збільшать компенсації від держави за програмою “Прихисток” для тих, хто розмістив у себе переселенців. Подвоєння виплат буде автоматичним для всіх учасників ініціативи.

Про це заявив заступник міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій, уповноважений з питань ВПО Павло Козирєв, пише “Суспільне”.

Наразі в Україні зареєстровано 4 479 798 внутрішньо переміщених осіб, з яких 1 063 489 – діти.

"Трохи більше півмільйона людей скористалися цією програмою. Але зараз це максимально 450 грн на місяць на особу, яку безкоштовно взяли до себе додому люди. Але разом з наближенням зими наближається зовсім інший чек на комунальні послуги, особливо на опалення. Тому був такий потужний заклик на збільшення компенсації", — сказав уповноважений з питань ВПО.

За словами Козирєва, були проведені перемовини з Товариством Червоного Хреста України, Федерацією таких товариств, яка є основним інвестором цієї програми. Поки що ніхто не знає, яка буде ситуація в країні, бо опалювальний сезон традиційно закінчується 15 квітня. Тож в уряді домовилися повернутися наприкінці опалювального сезону до питання компенсацій і ухвалювати рішення щодо їхнього розміру зважаючи на ситуацію, зокрема на курс гривні.

Нагадаємо, для людей, які хочуть поселити у себе внутрішньо переміщених осіб у рамках програми “Прихисток” зняли вікові обмеження. Також розширено перелік осіб, які зможуть отримати компенсацію за це. Відповідне рішення ухвалив уряд.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності