Фінансова допомога для біженців: що потрібно зробити, аби її отримати

Фінансова допомога для біженців: що потрібно зробити, аби її отримати

Переселенці також можуть заповнити заяву, використовуючи додаток Дія.

Грошову допомогу для проживання можуть отримати особи, які були вимушені втікати від війни та переїхали в більш безпечніші населені пункти України. Відучора, 28 березня, органи соціального захисту населення, уповноважені особи виконавчого органу сільських, селищних, міських рад та центри надання адміністративних послуг вже  розпочали приймати заяви від таких людей, щоб вони могли отримати цю фінансову підтримку. Про це повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації.

Щоб отримати допомогу потрібно подати заяву за встановленою формою на підставі довідки ВПО, документів, що підтверджують особу та ІПН.

"Заяви прийматимуть за місцем фактичного перебування внутрішньо переміщених осіб. Відповідальні за це відділи соцзахисту населення, уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг", - кажуть в обласній адміністрації.

До слова, допомога надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць; для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Щоб отримати допомогу, переселенці також можуть заповнити заяву, використовуючи мобільний додаток Дія.

Виплати заявник зможе отримати на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги "єПідтримка" або на банківський рахунок (за стандартом IBAN).

"Тому першочергово перед зверненням для подачі заяв та документів щодо виплати допомоги, необхідно мати номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка», - наголошують в ЛОВА. - У разі відсутності рахунку — необхідно звернутися до банку для відкриття такого рахунку".

Допомогу призначають з місяця звернення. Проте, як зазначають, якщо таке звернення буде подано до 14 квітня 2022 року – допомогу призначать з березня.

"Допомогу на проживання також отримають ВПО, які станом на 1 березня отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг. Таким особам допомога буде нарахована автоматично, звертатися та надавати будь-які додаткові документи не потрібно", - додають в адміністрації.

Нагадаємо, для українці, які були змушені втікати від війни та проживають зараз на Львівщині, підготували спеціальні навчання, аби ті могли відкрити власну справу. Для людей проводитимуть тренігги та допоможуть підготувати бізнес-план.

Соцзахист

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності