У Сокалі місцевих мешканців та біженців запрошують на толоку

У Сокалі місцевих мешканців та біженців запрошують на толоку

Навіть попри війну прибирати у парках потрібно

Як тільки розпогодиться у Сокальській ОТГ планують провести роботи з благоустрою. До прибирання парків та скверів, кладовищ і берегів водойм запрошують місцевих мешканців та тих осіб, які приїхали із областей, де йдуть воєнні дії.

"Кожного року на початку весни ми організовували такі суботники. Попри війну цього року також плануємо масштабне прибирання. Роботи насправді багато: парки, сквери після зими, несанкціоновані сміттєзвалища - все це треба приводити до ладу. Ми практикуємо залучення до таких суботників працівників установ міста, пересічних містян. Цього року запрошуємо і людей, які приїхали до нас в громаду із тимчасово окупованих територій", - розповів Lviv.Media Сергій Марчук керівник КП "Сокальжитлокомунсервіс".

Усім, хто має бажання попрацювати на благо громади, в комунальному підприємстві обіцяють видати необхідний інвентар. Кажуть, сьогодні, як тільки міськрада розмістила оголошення про "суботник", вже зголосилися перші охочі. Щоправда через дощ, роботи змушені були перенести.

До слова, Сокальська ОТГ від початку російського вторгнення прийняла у себе вже понад 3 тисячі переселенців. Їх поселили у гуртожитку місцевого ліцею. Багато знайшли прихисток в приватному секторі. По селах, для біженців також готували приміщення дитячих садочків. Людей забезпечили по можливості всім необхідним.

Подібну толоку раніше провели в Дрогобичі. Місцеві разом з переселенцями організувались та прибрали місцевий парк. Працювало більше 200 людей.

Нагадаємо, у Дрогобичі готові добудовувати незакінчене житло та будувати нові багатоповерхівки для переселенців. Загалом місто може забезпечити оселями понад 15 тисяч внутрішньо переміщених людей.

Ініціативи

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності