Добра справа: як у Львові діти виготовляють будки для собак з притулку (Фото)

Добра справа: як у Львові діти виготовляють будки для собак з притулку (Фото)

У час бойових дій до львівських притулків прибули багато тварин з інших регіонів

З 17 по 19 травня творча майстерня “Сверлик” у молодіжному просторі Lviv Open Lab проводить безкоштовні майстер-класи з виготовлення собачих будок. У них беруть участь діти від 6 років у супроводі дорослих.

У час бойових дій до львівських притулків прибули багато тварин з інших регіонів, тому місць на всіх не вистачає, кажуть волонтери.

"Уся наша команда дуже любить тварин, ми слідкуємо за зоозахисними волонтерськими рухами. І у нас є багато дітей, які хочуть робити щось корисне. Тому ми вирішили поєднати наші можливості та бажання допомогти, так з'явилася ця ідея", — пригадує Ольга Ройко, бренд-маркетолог майстерні "Сверлик".

На початку повномасштабної війни майстерня працювала як волонтерський штаб. Цей етап для них уже пройдений, тому працівники вирішили повернутися до звичного заняття та давати можливість дітям відволіктися, розслаблятися, знаходити час для себе.

Зараз діти займаються тут на безплатній основі.

Кожна дитина з групи пробує різні процеси усього виробництва: сверління, розрізання, шліфування, збірка тощо.Ольга каже, заняття у цій майстерні — це не лише про хобі та відпочинок за виробами, а й руйнування міфів про те, що робота з дерев'яними виробами — це про якісь непрестижні чи малооплачувані професії. Сучасний майстер — це дизайнер меблів, архітектор, інженер, технолог чи інструктор. За цим заняттям діти можуть досліджувати себе, розвиватися як технічну, так і в творчу складову.

"Приходячи у майстерню з дитиною, дорослі показують на власному прикладі, що можна долучитися до якихось благодійних ініціатив та працювати. Діти дуже раді, коли батьки працюють разом з ними. Зараз часто дітям бракує часу та уваги від батьків. А тут вони комунікують і обмінюються досвідом, і діти, і дорослі отримують приємні емоції, об'єднуючись для однієї благої мети", — каже жінка.

Ці будки великі за розміром, у них з комфортом можуть проживати собаки великих порід, які частіше залишаються без нової сім'ї, ніж чотирилапі маленьких та середніх порід. Домівки для песиків отримає притулок "Милосердя", що у Брюховичах.

За ці три дні виготовлять 8 будок. Згодом їх пофарбують та полакують.

"Сверлик" і надалі підтримуватиме притулок. Брендовані сувеніри майстерні продають, а 15% з цих коштів передають на корм собакам.

Додамо, завтра відбудуться майстер-класи о 13:00, 15:00 та 17:00. Кількість місць обмежена.

Запис відбувається онлайн за посиланням або за номером — 097 95 91 909.

Нагадаємо, між Львовом і Городком у спортивній конюшні облаштували тимчасово-евакуаційний притулок для коней, які перебували у “гарячих точках” російсько-української війни. Тут перебувають близько 40 коней.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності