• Головна
  • Новини
  • В Україні презентували новий сорт конопель "Софія": його використовуватимуть для військових цілей

В Україні презентували новий сорт конопель "Софія": його використовуватимуть для військових цілей

В Україні презентували новий сорт конопель "Софія": його використовуватимуть для військових цілей

Технічні коноплі використовують у виробництві пороху, який не має аналогів у світі

Науковці Національної академії аграрних наук України презентували новий сорт посівних технічних конопель “Софія”. Цей сорт універсальний у використанні як волокон, так і насіння.

Про це пишуть на сайті Національної академії аграрних наук України.

“Фахівці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України акцентували на розвитку коноплярства в умовах війни та відбудови держави, особливо використання коноплепродукції для військових”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що технічні коноплі використовують у виробництві пороху, який не має аналогів у світі.

Крім того, це високоякісна сировина для канатів і парашутів. Конопляні волокна ні в чому не поступаються синтетичному кевлару, з якого виготовляють бронежилети. Також плити з конопель витримують постріли з бронебійних патронів, водночас вони легші за кевларові.

“А ще коноплі — це тканина для пошиття натурального військового одягу, що дихає і практично “вічно живе”, спідньої білизни, яка відмінно себе зарекомендувала в екстремальних умовах, коли відсутні будь-які засоби гігієни. Окрім того, коноплі — це прекрасний екоматеріал для будівництва та утеплення будівель”, — розповіли у НААН.

Нагадаємо, у червні уряд підтримав законопроєкт, який регулюватиме обіг коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. А  у липні 2021 року Верховна Рада повернула на доопрацювання законопроєкт №5596 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності”. Клінічні дослідження показали, що коноплі ефективні у лікуванні понад 50 патологічних станів, йшлося у першій редакції документа.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності