Чи зроблять у Львові майданчик для автоспорту

Чи зроблять у Львові майданчик для автоспорту

Наразі такого майданчика поки що немає

Автоспорт та мотоспорт в Україні набуває все більшої популярності. У Львові теж чимало прихильників такого виду спорту. Однак, відведеного місця для занять дрифтом чи перегонами, у місті немає.Голова ГО Львівська федерація автоспорту Андрій Кулик зареєстрував петицію, у якій просить міську владу надати земельну ділянку для занять автоспортом. За таку ініціативу проголосувало понад 500 людей. Тепер міська влада буде вирішувати, чи потрібно виділити спортсменам місце у Львові. 

"Кількість спортсменів зростає з кожним роком, велика кількість людей представляє місто Львів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Для підвищення своїх навичок та отримання нагород спортсменам потрібні постійні тренування, що не можливо на сьогодні, так, як відведеного місця для цього не існує", - йдеться в петиції. 

За словами Андрія Кулика, єдиним місцем, де проводяться змагання та де спортсмени можуть тренуватися, це — Арена Львів. Втім, кожного разу спортсменам доводиться домовлятися з орендарями майданчику.

"Ще два роки тому в нас було приблизно 5–6 дрифтерів. На сьогодні дрифтом у Львові займається 15 людей. У нас постійно виникають питання з проведення тренувань і змагань. Єдине місце, де ми можемо тренуватись — Арена Львів. Але там постійно росте вартість оренди, а сам майданчик орендує автошкола", — розповідає Lviv.media Андрій Кулик.

Займаються спортсмени лише два рази на місяць, тож орендувати постійно майданчик, економічно не вигідно. Тренування дрифтери можуть проводити лише за відсутності концертів, футболу чи занять в автошколі.Втім, такий різновид спорту є вибагливим. Майданчик повинен бути обладнаний відповідною інфраструктурою.

"На майданчику, де ми займаємось, ми не можемо розмістити необхідну нам інфраструктуру. Для занять нам необхідні бетонні блоки, накриття. Також ми маємо думати про безпеку відвідувачів. Так, нам потрібно натягувати стрічки, щоб люди не заходили на майданчик під час тренувань чи змагань", — пояснює дрифтер.

Отже, безпечно та якісно займатись автоспортсмени можуть лише за наявності власного майданчика. Якщо ж депутати погодять ініціативу, спортсмени пропонують виділити їм ділянку в одній з промислових зон або на ділянці не призначеній для будівництва.

"У Львові є багато місць, які не призначені для будівництва чи для чогось іншого. Наприклад, земельні ділянки біля львівського аеропорту, де є заборона на будівництво. Окрім того, у нас є багато промислових зон. Майданчик може розташовуватись у районі вул. Конюшинної, вул. Зеленої чи вул. Богдана Хмельницького. Ми могли б спорудити майданчик, який нам потрібний", — розповідає Андрій Кулик.

Створення спеціалізованого майданчика, дасть змогу якісно розвивати автомобільний спорт у Львові. Призначений він буде лише для автоспорту. Однак, у вільний від змагань чи тренувань час, навчитись їздити чи паркуватись на ньому зможуть і мешканці міста.

Ініціативи

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності